1/0
Rychlý kávový koláč zaručeně potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších mlsounů. Příprava je velmi jednoduchá, bez obav se do ní tedy mohou pustit i méně zkušení kuchaři. Věřte, že během chvilky vykouzlíte skvělý moučník, který ocení každý.
Rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Formu na koláč vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky.
Do mísy nebo do nádoby robota prosejte mouku, přidejte cukr, mléko, rozpuštěné máslo a poté zbytek surovin (kávu, kakao, vejce, prášek do pečiva a špetku soli). Důkladně prošlehejte, až se těsto spojí, poté jej vlijte do připravené formy.
Pečte při 180 °C asi 20 minut. Hotový koláč poznáte pomocí špejle – po zapíchnutí musí z těsta vyjít suchá. Upečenou buchtu pokapejte kávovým likérem.
Smetanu, mascarpone, cukr moučku, čokoládu i kávový likér vložte do šlehače. Nejdříve šlehejte opatrně, aby se suroviny spojily, poté zvyšte rychlost a ušlehejte hustý krém. Krém naneste na vychladlý koláč a ozdobte nastrouhanou čokoládou.
Kávový likér lze nahradit silnou černou kávou.
Líbil se vám recept Kávový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.