1/0
Špagety s bazalkovým pestem a ricottou jsou velmi jednoduché na přípravu a zároveň báječně chutnají. Vzhledem k tomu, že neobsahují maso, mohou si je dopřát i vegetariáni. Jsme přesvědčeni o tom, že si je zamilujete.
Lístky bazalky, nasekaný česnek, ořechy a nastrouhaný parmazán rozmixujte pomocí tyčového mixéru, poté přidejte olivový olej, vymačkaný citron, osolte, opepřete a vymixujte dohladka.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente (na skus).
Pesto smíchejte v míse s ricottou, a podle potřeby nařeďte trochou vody z těstovin.
Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.
Rozdělte na talíře a při podávání sypte hoblinami parmazánu a zdobte lístky bazalky a měsíčkem citronu.
Pokud vám zbylo pesto, uskladněte ho v uzavřené nádobě v chladničce – vydrží opravdu dlouho čerstvé a můžete ho kdykoliv použít.
Líbil se vám recept Špagety s bazalkovým pestem a ricottou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.