1/0
Fazolová polévka na gruzínský způsob je velmi lahodná a sytá, perfektně se tedy hodí i jako samostatný hlavní chod, ke kterému můžete zakousnout například čerstvý chléb. Voní a chutná opravdu fantasticky, není tedy pochyb o tom, že si ji zamilujete. Příprava je velmi jednoduchá, zvládnou ji i začátečníci.
Přes noc namočte červené fazole. Před vařením z nich slijte vodu a v nové vodě je uvařte doměkka.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji i s nasekaným česnekem. Poté ji přidejte k uvařeným fazolím, a i s vodou, ve které se vařily, rozmixujte nahrubo.
Promíchejte s jemně namletými vlašskými ořechy a dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájený řapíkatý celer a společně krátce povařte.
Pokud máte rádi polévku pikantnější, posypejte ji při servírování nasekanou chilli papričkou.
Líbil se vám recept Fazolová gruzínská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.