1/0
Nádivkové muffiny jsou slanou pochoutkou, kterou si vychutnáte především na jaře. Do nádivky je potřeba hlavně uzené maso, máslo, vejce a čerstvý listový špenát. Skvěle bude chutnat také s mladými listy kopřivy nebo medvědím česnekem.
Rohlíky nakrájejte na malé kostky a dejte je na plech. Sušte je v troubě při 150 °C asi 20 minut.
Špenát spařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte a ihned dejte vychladit do studené vody. Znovu sceďte, vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte.
Petržel nasekejte nadrobno. Uzené maso nakrájejte na malé kostky.
Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte v míse a bílky se špetkou soli ušlehejte do tuhého sněhu.
Máslo rozpusťte v kastrůlku. Do mísy dejte pečivo a zalijte jej mlékem. Opatrně vše promíchejte.
Přidejte uzené maso, petržel, spařené listy, žloutky a máslo. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Vše promíchejte a přidejte menší část sněhu z bílku a jemně promíchejte.
Přidejte zbytek sněhu a znovu jemně sníh zapracujte. Každou formičku na muffiny vyložte plátkem slaniny a naplňte tak, aby nad rovinou formy přečuhoval malý kopeček.
Dejte do trouby a pečte dozlatova v troubě na 180 °C cca 35 minut.
Líbil se vám recept Nádivkové muffiny? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.