1/0
Pečený zázvorový čaj je ideální především do chladných dnů, kdy zahřeje, dodá potřebné vitamíny a podpoří obranyschopnost. Navíc chutná naprosto skvěle a připravený jej budete mít dřív, než byste mysleli.
Zázvor oloupejte nožem nebo škrabkou na brambory. Nakrájejte jej do pekáčku na tenké plátky.
Dobře omyté pomeranče i citrony zbavte kůry i s bílou slupkou, nakrájejte je na kostičky cca 1 x 1 cm a přidejte k zázvoru spolu s kořením.
Skořici rozlámejte na menší kusy a přidejte k nim očištěné a na kostičky nakrájené hrušky.
Z citrusové kůry, kterou jste okrájeli, ještě odřízněte bílou hořkou slupku, kůru nakrájejte na proužky a přihoďte ke směsi. Posypejte třtinovým cukrem, lehce podlijte vodou a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje a ovoce není dozlatova opečené.
Opečené ovoce přendejte do čajové konvice nebo přímo do hrnečků a zalijte vroucí vodou. Podle chuti můžete ještě dosladit medem a pečené ovoce vyjídat při pití čaje lžičkou.
Líbil se vám recept Pečený zázvorový čaj? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.