1/0
Sladké rizoto s hruškami a pečenými jedlými kaštany chutná naprosto skvěle. Kombinace hrušek a kaštanů s mascarpone, balsamikovým octem a javorovým sirupem vykouzlí dokonalý nevšední výsledek, který vás zaručeně ohromí.
V hrnci si rozehřejte olivový olej a jednu lžíci másla. Přidejte jemně nasekanou šalotku a lehce restujte do té doby, než zesklovatí.
Potom přidejte syrovou rýži arborio nebo carnaroli, bobkový list a zvyšte teplotu. Rýži smažte za stálého míchání asi jednu minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná a obalená olejem.
Přilijte horký vývar a za stálého míchání jej nechte vsáknout do rýže. Až se veškerý vývar vsákne, přidejte další naběračku vývaru a takto postupujte až do chvíle, dokud nespotřebujete vývar a rýže nebude měkká na skus.
Asi tak v polovině doby vaření přidejte do rýže na kostičky nakrájené hrušky a oloupané pečené jedlé kaštany. Společně dovařte rýži na skus.
Nakonec zamíchejte do hotového rizota mascarpone a studené máslo, ochuťte balsamicovým octem a javorovým sirupem a přidejte nasekané bylinky.
Líbil se vám recept Rizoto s hruškami a kaštany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.