1/1
Pečená červená řepa v papilotě se zázvorem a pomerančovou šťávou je velmi zdravý a lahodný pokrm, který vás zaujme svou dokonale vyladěnou chutí. Díky zázvoru má řepa lehce pikantní chuť, není tedy pochyb o tom, že si ji zamilujete.
Červenou řepu oškrábejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Oloupejte zázvor, očistěte česnek a důkladně omyjte a kartáčkem vydrhněte pomeranče.
Na plech položte pečicí papír jednou tak velký jako je plech samotný, aby se dala zelenina zabalit. Na papír skládejte nakrájenou řepu, na kostičky nakrájený zázvor a jen lehce překrájený česnek.
Z pomerančů vymačkejte šťávu a z jednoho pomeranče oloupejte i kůru, kterou nakrájíte na větší kusy a přidáte k zelenině společně s tymiánem. Takto připravenou zeleninu osolte, opepřete, přelijte pomerančovou šťávou, vínem a polovinou oleje. Na závěr lehce posypejte cukrem.
Papír přeložte a po okrajích několikrát přehnete, aby vznikl balíček. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 40 minut.
Po vyjmutí z trouby papír roztrhněte a můžete servírovat. Při servírování je dobré řepu ještě pokapat olivovým olejem.
Líbil se vám recept Pečená červená řepa v papilotě se zázvorem a pomerančovou šťávou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.