1/0
Dýňová polévka s citronovou trávou a koriandrem je hutná a chutná. Nevšední ingrediencí v polévce je kořen galangal, který je ostřejší a voňavější než zázvor. Hotovou polévku můžete ozdobit snítkou koriandru, pokapat kokosovou smetanou nebo olivovým olejem a posypat opraženými dýňovými semínky.
Citronovou trávu rozklepeme paličkou a překrojíme na 3–4 kousky. Kořen galangal okrájíme a dužinu nakrájíme na plátky.
V hrnci na oleji lehce orestujeme citronovou trávu s kořenem galangal.
Přidáme nakrájenou kůru z jedné limety a zalijeme vývarem. Vaříme asi 30 minut na mírném ohni. Po půlhodině vývar scedíme.
Dýni očistíme a nakrájíme na kostky. Restujeme ji společně s nakrájenou cibulí, česnekem, nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričkou cca 5 minut.
Přidáme nasekaný čerstvý koriandr a přilijeme scezený kuřecí vývar. Přidáme rybí omáčku, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
Po změknutí dýně polévku rozmixujeme dohladka. Přidáme limetkovou šťávu, kokosovou smetanu a ještě jednou promixujeme. Nakonec znovu osolíme a opepříme.
Líbil se vám recept Dýňová polévka s citronovou trávou a koriandrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.