1/0
Kibbeh je národním jídlem Libanonu a skládá se z bulgurové drcené pšenice, nakrájené cibule, směsice koření a libového hovězího, kozího, jehněčího, rybího nebo velbloudího mletého masa. Tento pokrm je skvělou obdobou našich karbanátků. Příprava je poměrně jednoduchá, zvládne ji jistě každý.
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte v hrnci na oleji. Přidejte koření, zlehka orestujte, aby se rozvonělo, a vsypte maso. Zprudka orestujte, osolte, opepřete a odstavte z plotny. K masu přimíchejte nasucho opražené piniové oříšky.
Bulgur připravte podle návodu. Do měkkého uvařeného bulguru přidejte nasekanou cibuli, nasekanou mátu, osolte a v mixéru rozmixujte dohladka. Přimíchejte koření a přidejte maso. Vše pořádně prohněťte.
Namočte si ruce, naberte trochu masové směsi a udělejte na dlani tenkou placičku. Doprostřed placičky dejte trochu masové náplně a maso zabalte jako kroketu.
Pečte ve vyšší vrstvě oleje nebo v rozpálené troubě na 180 °C dozlatova.
Líbil se vám recept Kibbeh? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.