1/1
Grilovaný lilkový hamburger s avokádem a žampiony je chutná a zdravější alternativa tohoto oblíbeného jídla. K takto připravenému zeleninovému burgeru se hodí servírovat pečené plátky nebo hranolky batátů, pokapané olivovým olejem a posypané mořskou solí.
Lilek omyjte a nakrájejte na plátky široké cca 1 cm. Osolte a nechte 20 minut vypotit. Lilky pak opláchněte a osušte papírovou utěrkou.
Z žampionů odstraňte nožičky, z vnitřní strany je pokapejte citronovou šťávou, olivovým olejem a osolte.
Lilky potřete olejem a společně s žampiony ogrilujte na grilu z obou stran. Na konec položte na gril plátky rajčete a zlehka z obou stran ogrilujte.
Avokádo vypeckujte a vydlabejte. Lehce rozmačkejte vidličkou a smíchejte s prolisovaným česnekem a pár kapkami limetky.
Ciabattu podélně rozkrojte a na sucho opečte na pánvi. Majonézu smíchejte se sweet chilli omáčkou a limetkovou šťávou a potřete spodní část ciabatty.
Na potřenou ciabattu položte lístky rukoly, ogrilovaný plátek lilku, který pořádně potřete rozmačkaným avokádem. Na něj dejte dva plátky pečeného rajčete, ogrilovaný žampion a přiložte vrchní částí ciabatty.
Líbil se vám recept Grilovaný lilkový hamburger s avokádem a houbami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.