1/0
Telecí závitky involtini jsou vynikající italský pokrm, který na talíři skvěle vypadá a naprosto luxusně chutná. Perfektně se bude vyjímat na slavnostně prostřeném stole a buďte si jisti, že příjemně překvapí každého, kdo jej ochutná. Příprava je vcelku jednoduchá, vhodná pro každého.
Zelený chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce a spařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Po vyjmutí zchlaďte ve studené vodě. Trochu vody ze spařeného chřestu si ponechejte.
Telecí kýtu nakrájejte na plátky a naklepejte. Osolte, opepřete a poskládejte na maso plátky mortadelly a na ni plátky sýra.
Jeden stonek chřestu položte na plátek tak, aby špička přesahovala, a druhý stonek položte vedle něj, ale opačně. Plátky pevně srolujte a svažte provázkem.
Na pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a smažte závitky cca 10 minut na mírném plameni doměkka a dozlatova ze všech stran. Hotové závitky přendejte na talíř a dejte do tepla.
Na pánev nalijte víno, vývar z chřestu a přiveďte k varu. Pozvolna odvařujte přichycené zbytky po mase. Šťáva se odvaří a ztmavne.
Ochuťte solí a pepřem a na závěr vmíchejte studené máslo a nechte rozpustit, už nevařte. Hotovou šťávou přelijte hotové závitky a podávejte.
Líbil se vám recept Telecí závitky involtini? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.