1/0
Cibulačka se sýrovými krutony je velmi sytá a chutná. Tvrdý, vyzrálý sýr Gruyère, který je připečen na krutonech, pochází ze Švýcarska, je z kravského mléka a má obsah tuku kolem 50 %. Tuhle polévku prostě musíte vyzkoušet!
Nejdříve oloupejte cibuli, překrojte ji na polovinu, pak nakrájejte na měsíčky.
V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli, tymián a restujte dozlatova.
Pak posypte cibulku cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Zalijte vínem a nechte jej odvařit.
Vlijte kuřecí vývar a nechte vařit cca 20 minut. Osolte a opepřete.
Bagetu nakrájejte na plátky a sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou.
Směs dejte na plátky bagety a pečte v předehřáté troubě dozlatova.
Líbil se vám recept Cibulačka se sýrovými krutony? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.