1/0
Domácí játrové knedlíčky vypadají v polévce velmi hezky, jsou jednoduché na přípravu a vždy budou chutnat lépe než ty kupované. S těmito knedlíčky bude každá vaše polévka vypadat slavnostně.
Játra odblaňte a rozemelte najemno. Cibuli osmahněte v pánvi na rozehřátém másle doměkka. Poté přisypejte dvě třetiny strouhanky a ještě minutu míchejte.
Játra přendejte do misky, přidejte k nim osmahnutou cibulku se strouhankou, majoránku, česnek, vejce, sůl a pepř. Důkladně směs promíchejte. Jestliže zůstává směs tekutá, přidejte zbytek strouhanky.
Navlhčete si ruce a prsty tvarujte knedlíčky, skládejte je na prkénko a pak všechny najednou vhoďte do vroucí vody nebo vývaru.
Knedlíčky jsou hotové po cca 3–4 minutách, kdy vyplavou na hladinu.
Hotové knedlíčky podávejte v hovězím vývaru se zeleninou, masem a ideálně i polévkovými nudlemi.
Líbil se vám recept Játrové knedlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.