1/0
Lívance z červené řepy jsou zdravé, slané placky, vhodné k svačině i k obědu. Řepa dodá lívancům krásnou barvu a spoustu vitamínů, kozí sýr pak potřebné bílkoviny a výraznou chuť.
Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Řepu pak vymačkejte a šťávu smíchejte s rozšlehanými vejci a vločkami. Směs nechejte nasáknout.
Přidejte mouku, prášek do pečiva, česnek a koření. Osolte a opepřete.
Na pánvi rozpalte olej a osmažte menší placičky z obou stran dozlatova.
Na usmažené lívance dejte kozí sýr a dozdobte lístky bazalky nebo čerstvé majoránky.
Chutná vám červená řepa? Vyzkoušejte také buchtu, rizoto nebo polévku z červené řepy.
Líbil se vám recept Lívance z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.