1/0
Hummus s grilovaným sýrem halloumi je výtečná kombinace chutí. Už jste někdy jedli sýr halloumi? Tento polotvrdý, tučný sýr je ideální na grilování a opékání, protože se nerozteče. Hummus jako příloha je k sýru ta správná volba.
Cizrnu namočte do studené vody a nechejte namočenou minimálně 10 hodin. Po namočení cizrnu slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte do měkka. Cizrnu sceďte, část vody, ve které se cizrna vařila, uschovejte a nechejte cizrnu lehce zchladnout.
Zchladlou cizrnu dejte do mixovací nádoby, přidejte 80 ml vody, 3/4 ml olivového oleje, citronovou šťávu, koření, sůl, česnek a tahini pastu. Vše rozmixujte dohladka. Během mixování můžete přidávat vodu z vaření a olej, aby měl hummus správnou konzistenci.
Sýr halloumi nakrájejte na plátky a opékejte na oleji na rozpálené pánvi dozlatova. Opečený sýr pokapejte citronem a opepřete.
Sýr servírujte společně s hummusem, který před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Líbil se vám recept Humus s grilovaným sýrem halloumi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.