1/0
Pečené křepelky s tymiánovou hořčicí si zajisté zamilujete. Dozlatova upečené, křehké maso s neodolatelnou vůní a chutí jistě mile překvapí každého, kdo ho ochutná. Příprava je navíc snadnější, než byste mysleli.
Veškeré ingredience na marinádu dejte do mixéru. Z citronu použijte nastrouhanou kůru a z půlky vymačkejte šťávu. Přidejte 2 lžičky tymiánových lístků a vymixujte hladkou marinádu.
Takto připravenou marinádou potřete křepelky zevnitř i zvenku. Do každé křepelky ještě vložte plátek citronu, stroužek česneku a snítku tymiánu.
Křepelkám svažte provázkem nohy a pečte v hlubším pekáči dozlatova na 185 °C cca 35 minut. Křepelky průběžně přelévejte výpekem, aby byly krásně dozlatova opečené.
Křepelky můžete péct společně s mrkví, dýní nebo na měsíčky nakrájenými sladkými bramborami. Získáte tak ideální přílohu.
Líbil se vám recept Pečené křepelky s tymiánovou hořčicí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.