1/0
Hrachová polévka s uzeným masem je velmi sytá, rychlá a zároveň jednoduchá na přípravu. Najdete v ní velké množství zeleniny, která vás krásně povzbudí a obohatí vaše tělo o potřebné vitamíny. Dopřát si ji můžete jen tak samotnou nebo třeba s čerstvým chlebem.
Hrách propláchněte a nechte namočený nejlépe přes noc ve vodě.
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte najemno.
Na rozehřátém másle orestujte zeleninu a cibuli. Zalijte vodou nebo vývarem z bůčku, který jste si uvařili zvlášť, a přidejte namočený hrách. Poté osolte, opepřete a nechte vařit.
Během vaření přidejte do polévky oloupané a na kostičky nakrájené brambory, prolisovaný nebo najemno nakrájený česnek a společně uvařte doměkka.
Hotovou polévku ochuťte solí, pepřem a čerstvou majoránkou. Uvařený bůček nakrájejte na kostičky a lehce orestujte na pánvi.
Pokud nemáte hrách, můžete ho nahradit cizrnou.
Líbil se vám recept Hrachová polévka s uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.