1/0
Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou je naprosto vynikající kombinací. Omáčka dodá jídlu pikantnější, nevšední chuť. Určitě si tento recept vyzkoušejte, budete příjemně překvapeni.
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Potom je oloupejte a nastrouhejte na struhadle najemno.
Přidejte škrob, sůl, vejce, mouku a vypracujte těsto. Na pomoučněném stole vyválejte tenký, dlouhý váleček, který krájejte nožem na malé nočky.
Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte asi 5–8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Po vyjmutí z vody je nechte okapat a lehce promastěte olejem.
Vepřovou panenku odblaňte a nakrájejte na nudličky.
Cibuli nakrájejte najemno a tymián nasekejte. V misce smíchejte všechny druhy hořčice a kečup.
Rozpalte na pánvi olej a lehce dosklovata opečte cibuli.
Přidejte na nudličky nakrájenou panenku, osolte, opepřete a restujte maso asi 5 minut, dokud není hotové.
K hotovému masu přidejte směs připravenou z hořčice a kečupu, tymián, sójovou omáčku a společně orestujte.
Zjemněte smetanou, lehce provařte a do hotové směsi vložte uvařené noky. Zlehka promíchejte.
Hotovou směs můžete při servírování vylepšit hoblinami parmazánu, rukolou, petrželkou nebo pažitkou.
Líbil se vám recept Vepřová panenka s bramborovými noky a hořčičnou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.