Pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou

Čas přípravy: 1 hod 10 min
Obtížnost: Střední
Cena: 64 Kč
Redakce Kupi.cz
16. ledna 2023
Buchta na pekáči položená na stole Lamart.cz

Bramborová buchta připravovaná z těsta s utřeným česnekem přijde vhod jako občerstvení pro návštěvu i jako malá svačina pro celou rodinu.

Recept pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 64 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 64 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do mísy, osolíme, promícháme a necháme půl hodiny odstát, občas promícháme.
  • 2
    Poté brambory zbavíme přebytečné vody, přidáme majoránku a rozmícháme.
  • 3

    Do mouky prosáté se solí přidáme droždí, kmín, žloutky a po částech teplé mléko, vymícháme v hladké těsto.

  • 4
    Přikryjeme utěrkou a postavíme na teplejší místo v kuchyni. Těsto necháme vykynout asi 25 minut.
  • 5
    Po vykynutí do těsta přidáme nastrouhané brambory, utřený česnek a rozpuštěné sádlo. Přikryjeme utěrkou a položíme na teplé místo v kuchyni. Necháme kynout cca 30 minut.
  • 6
    Po vykynutí vložíme těsto do pečicí formy nebo pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 25–30 minut. Po upečení bramborovou buchtu vyklopíme a potřeme vlažnou vodou.
  • 7
    Poté bramborovou buchtu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
Zajímavé tipy
  • Nastrouhané brambory se solí důkladně zbavte vody.
  • Pokud nemáte formu nebo pekáč s nepřilnavým dnem, použijte pečicí papír.
  • Vepřové sádlo lze nahradit husím nebo kachním, která obsahují méně cholesterolu.

Líbil se vám recept Pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.