1/0
Roastbeef nebo také rostbíf je hovězí pečeně připravovaná po anglicku, což znamená, že má maso zůstat uprostřed růžové. Příprava tohoto pokrmu je vcelku jednoduchá a výsledek jistě uspokojí i náročné strávníky.
Maso očistěte od blan a tuku, pak důkladně vetřete marinádu, kterou jste si připravili z hořčice, oleje, worcesteru, soli a čerstvě namletého pepře. Nechte marinovat minimálně dvě hodiny.
Maso zprudka opečte na pánvi ze všech stran, přendejte na pekáč, nebo na pečicí mřížku a vložte do trouby. Pečte při 150 °C asi půl hodiny. Pokud máte dost času na přípravu, pečte na 65 °C cca 2 hodiny.
Po dopečení vytáhněte roastbeef z trouby a nechte maso ještě asi 15 minut odpočinout, aby se v něm rozložila šťáva. Maso bude nádherně šťavnaté, ani nedopečené, ani přepečené.
Majonézu smíchejte s kečupem, přidejte lžičku worcesteru, pár kapek sójové omáčky a pár kapek tabasca. Důkladně promíchejte a podávejte k roastbeefu.
Líbil se vám recept Anglický roastbeef s pikantní omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.