1/1
Banánový chlebíček z toustového chleba je skvělý recept, v němž zužitkujete hned 2 přezrálé banány. Příprava je velmi jednoduchá a hotovou dobrotu si vychutnáte u kávy i čaje. Rozinky namočené v rumu tomuto dezertu navíc dodají výraznou, skvělou chuť.
Nejdříve rozinky (nebo brusinky) namočte do třtinového rumu.
Vytvořte si vaječnou směs tím, že vyšleháte žloutky s cukrem, do kterých vmícháte rozmačkané banány a rozpuštěné máslo.
Toastový chléb nalámejte na kousky, namočte do mléka a vymačkejte. Vymačkaný chléb smíchejte s rozinkami, skořicí, nalámanou čokoládou a moukou.
Vše spojte vaječnou směsí a poté opatrně přimíchejte sníh z bílků.
Připravené těsto nalijte do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut na 160 °C.
Po upečení vyjměte formu z trouby, nechte vychladnout a pak vyklopte na dřevěné prkénko nebo talíř.
Líbil se vám recept Banánový chlebíček z toustového chleba? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.