1/0
Telecí líčka patří mezi oblíbené lahůdky, na kterých si rád pochutná nejeden gurmán. Toto měkké a chuťově velmi lahodné maso nakrájené na plátky a přelité chutnou omáčkou z červeného vína podávejte ideálně s bramborovou kaší.
Telecí líčka očistěte a odblaňte. Osolte je, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Přidejte najemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a zakápněte olivovým olejem. Nechte odležet do druhého dne.
Odleželá telecí líčka zprudka orestujte na rozpáleném sádle a dejte stranou.
Na sádle orestujte kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a cibuli dozlatova. Poté přidejte drcená rajčata, koření a zalijte vínem. Víno nechte odvařit a pak zalijte vodou nebo vývarem.
Do takto připraveného zeleninového základu vložte opečená líčka a pozvolna duste pod poklicí doměkka. Měkká líčka vyjměte, pokud možno vyjměte i kuličky koření a základ rozmixujte ponorným mixérem.
Osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Svařte na požadovanou hustotu a do hotové omáčky vmíchejte studené máslo. Dále už nevařte.
Líbil se vám recept Telecí líčka na červeném víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.