1/7
Italské karbanátky s rukolou a rajčaty jsou nevšední variací tohoto oblíbeného pokrmu z mletého masa. Podávají se s rukolou a cherry rajčátky, ale můžete k nim servírovat i tomatovou omáčku.
Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte. Osmažte ji na polovině oleje doměkka společně s nasekanými piniovými oříšky a česnekem. Odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
Mleté maso vložte do mísy, přidejte nasekanou bazalku, orestovanou cibulku s piniemi a česnekem, petrželku, fenykl, strouhanku, parmazán, ricottu, vejce, citronovou kůru.
Vše pořádně smíchejte dohromady, osolte a opepřete.
Z vytvořeného ochuceného mletého masa vytvořte menší placky a smažte na oleji z obou stran dozlatova.
Servírujte s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky. Vše zakápněte balsamicovým octem a olivovým olejem.
Pokud chcete odlehčenější pokrm, vyzkoušejte karbanátky místo smažení na oleji dát na pečicí papír a pečte na 180 °C asi 40 minut.
Líbil se vám recept Italské karbanátky s rukolou a rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.