1/1
Polévka z pečeného lilku vás příjemně zahřeje a zároveň i zasytí. Díky předpečení získá zelenina mnohem výraznější chuť, kterou pak skvěle doplní dokřupava opečený toust s pomerančovou gremolatou.
Lilek a rajčata nakrájejte na kostičky, přidejte olivový olej, nakrájenou šalotku, fenykl, osolte a opepřete. Takto připravenou směs vložte na plech nebo do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 210 °C asi 20 minut.
Opečenou směs zeleniny vyjměte z trouby, nasypejte do hrnce, zakápněte šťávou z pomeranče a zalijte 1,5 litry vody. Nechte asi 20 minut provařit a dle chuti ještě osolte a opepřete.
Mezitím co se vaří zeleninová směs, si připravte gremolatu: petrželku nasekejte najemno, přidejte nasekaný česnek a promíchejte společně s nastrouhanou kůrou z jednoho dobře omytého pomeranče, nejlépe v bio kvalitě.
Směsí při finálním podávání posypejte pečené tousty a servírujte společně s polévkou.
Líbil se vám recept Polévka z pečeného lilku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.