1/1
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem chutná naprosto luxusně a skvěle se hodí například jako příloha k masu nebo jen tak samotná s dokřupava opečenou bagetkou. Příprava je velmi jednoduchá, hravě si s ní tedy poradí i začátečníci.
Mrkev oloupejte nebo oškrábejte a podélně rozkrojte. Vložte do hrnce s osolenou vodou a uvařte do poloměkka. Poté mrkev vyjměte a nechte vychladnout.
Na přípravu pesta si na sucho opražte na pánvi sezamová semínka. Dále nastrouhejte zázvor a citronovou kůru.
Do vhodné nádoby natrhejte lístky koriandru, sezamová semínka, nastrouhaný zázvor, kůru a šťávu z citronu, med, sezamový olej a zeleninový vývar.
Vše rozmixujte a dle potřeby ochuťte solí a pepřem. Takto připravené pesto promíchejte s mrkví a nechte asi půl hodiny marinovat.
Podávejte s opečenou bagetkou.
Pokud nemáte zeleninový vývar, použijte vychladlou vodu, ve které se vařila mrkev.
Líbil se vám recept Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.