Kachní prsa na černém pivu

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 416 Kč
Redakce Kupi.cz
27. února 2023
Kachní prsa na černém pivu s pečenou dýní, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Kachní prsa na černém pivu s pečenou dýní si zamilujete. Šťavnaté masíčko, co se vám bude doslova rozplývat na jazyku, se skvěle doplňuje s dokřupava upečenou dýní. Tento pokrm se zajisté stane ozdobou vašeho prostřeného stolu.

Recept kachní prsa na černém pivu vás vyjde na 104 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 416 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 416 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Kachní prsa zlehka nařízněte přes kůži do kříže, osolte a opepřete.

  • 2

    Smíchejte pivo s medem a s nastrouhaným zázvorem a takto připravenou marinádou zalijte kachní prsa a nechte hodinu marinovat.

  • 3

    Na pánvi rozpalte olej, prsa osolte, opepřete a opečte je z obou stran hezky dozlatova – nejprve dejte prsa opéct kůží dolů.

  • 4

    Takto opečená prsa vložte do trouby a dopečte na 180 °C cca 15–20 minut. Prsa po vyjmutí z trouby ještě nechte asi 5 minut odpočinout.

  • 5

    Zbylou marinádu nechte svařit na pánvi a podlévejte s ní hotová kachní prsa.

  • 6

    Dýni opláchněte a nakrájejte ji i se slupkou na větší kostky. Osolte, opepřete, pokapejte medem, olejem a šťávou z limetky. Přidejte pár snítek tymiánu a upečte v troubě doměkka.

  • 7

    Upečenou dýni s kachními prsy servírujte přelité svařenou marinádou.

Zajímavé tipy

Kachní prsa je dobré podávat medium, jsou pak šťavnatější.

Líbil se vám recept Kachní prsa na černém pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.