1/1
Kachní prsa na černém pivu s pečenou dýní si zamilujete. Šťavnaté masíčko, co se vám bude doslova rozplývat na jazyku, se skvěle doplňuje s dokřupava upečenou dýní. Tento pokrm se zajisté stane ozdobou vašeho prostřeného stolu.
Kachní prsa zlehka nařízněte přes kůži do kříže, osolte a opepřete.
Smíchejte pivo s medem a s nastrouhaným zázvorem a takto připravenou marinádou zalijte kachní prsa a nechte hodinu marinovat.
Na pánvi rozpalte olej, prsa osolte, opepřete a opečte je z obou stran hezky dozlatova – nejprve dejte prsa opéct kůží dolů.
Takto opečená prsa vložte do trouby a dopečte na 180 °C cca 15–20 minut. Prsa po vyjmutí z trouby ještě nechte asi 5 minut odpočinout.
Zbylou marinádu nechte svařit na pánvi a podlévejte s ní hotová kachní prsa.
Dýni opláchněte a nakrájejte ji i se slupkou na větší kostky. Osolte, opepřete, pokapejte medem, olejem a šťávou z limetky. Přidejte pár snítek tymiánu a upečte v troubě doměkka.
Upečenou dýni s kachními prsy servírujte přelité svařenou marinádou.
Kachní prsa je dobré podávat medium, jsou pak šťavnatější.
Líbil se vám recept Kachní prsa na černém pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.