Povidla

Čas přípravy: 6 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 168 Kč
Redakce Kupi.cz
27. února 2023
Povidla ve skleněné misce, šedé pozadí, vedle badyán a skořice Lamart.cz

Švestková povidla patří mezi vynikající tradiční české pochoutky. Abyste uvařili povidla s dokonalou chutí, je potřeba použít jen opravdu zralé a zdravé švestky bez vad. Hotová povidla pak můžete použít do koláčů, buchet nebo si je namazat ráno na pečivo.

Recept povidla vás vyjde na 14 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 168 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 168 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Švestky pořádně omyjeme a vypeckujeme. Pak je nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    V pekáči smícháme švestky s cukrem a octem a necháme do druhého dne odstát.

  • 3

    Druhý den přidáme koření a pečeme v troubě na 140 °C asi 3–4 hodiny. Během pečení občas promícháme.

  • 4

    Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Pak vyjmeme koření a švestky promixujeme tyčovým mixérem.

  • 5

    Povidla uklidíme do chladu a druhý den stejný postup opakujeme, aby se z nich odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmícháme rum.

Líbil se vám recept Povidla? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.