1/0
Veganská vanilkovo-kokosová panna cotta s malinovou omáčkou je snadný a velmi chutný dezert. Tato pochoutka pochází z Itálie. Připravenou ji budete mít během chvilky a pochutnají si na ní malí i velcí.
Do rendlíku nalijte kokosové mléko, přidejte 3 lžíce agávového sirupu. Přisypte prášek agar, rozpůlený a vyškrábaný vanilkový lusk včetně dřeně.
Za stálého míchání prohřívejte na mírném ohni asi tak 5 minut. Jakmile směs začne vřít, odstavte z ohně a sceďte ji do formiček nebo skleniček.
Vychladlou směs uložte minimálně na dvě hodiny do chladničky, ideálně ji nechte chladit přes noc.
Mezitím přes sítko utřete maliny a smíchejte je se zbývající jednou lžící agávového sirupu.
Hotovou panna cottu přelijte omáčkou a ozdobte čerstvými malinami s lístky máty.
Líbil se vám recept Vanilkovo-kokosová panna cotta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.