1/0
Kedlubnová polévka s česnekem má velmi jemnou, lahodnou chuť, kterou si zajisté zamilujete. Skvěle se hodí jako rychlý oběd nebo večeře, která vás hezky zahřeje a zasytí. Pojďte si ji s námi připravit, není to vůbec nic složitého.
Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na nudličky.
Na rozpáleném oleji krátce orestujte nakrájenou šalotku, přidejte nakrájený česnek a kedlubnu. Společně ještě chvíli restujte a poté zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem a vlažným mlékem. Osolte, opepřete a vařte doměkka.
Když je kedlubna měkká, zahustěte polévku jíškou a ještě asi 10 minut provařte.
Nakonec zjemněte polévku smetanou a kouskem studeného másla. Už ji ale nevařte.
Polévku můžeme ještě vylepšit na kostky nakrájenými vařenými bramborami.
Líbil se vám recept Kedlubnová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.