1/0
Bulgur s kozím sýrem je velmi zdravým, odlehčeným pokrmem, na kterém si určitě pochutnáte. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákninu. Příprava je velmi jednoduchá, zvládnou ji i naprostí začátečníci.
Bulgur zalijte vodou, osolte a vařte cca asi 30 minut doměkka. Sceďte a nechte zchladnout.
Petrželku nasekejte najemno, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu a zalijte olivovým olejem. Metličkou vyšlehejte dresink, aby se chutě spojily.
Ledový salát nakrájejte nebo natrhejte na kousky, nakrájejte rajčata na kostičky a smíchejte s bulgurem. Osolte, opepřete a dle chuti zalijte připraveným dresinkem a společně promíchejte.
Při podávání posypejte rozdrobeným kozím sýrem a nasekanými pistáciemi.
Pro zvýraznění chuti můžete do salátu přimíchat i různé klíčky, naklíčenou řeřichu nebo na kolečka nakrájené ředkvičky.
Líbil se vám recept Bulgur s kozím sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.