1/1
Slávky se šalotkou a rajčaty jsou delikatesní pochoutka, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Jako příloha k mušlím se hodí opečená bageta, kterou si můžete namáčet do hotové omáčky.
Z mušlí odstraňte nečistoty a několikrát je pečlivě propláchněte ve studené vodě. Poté je nechejte odkapat na cedníku.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nasekaný česnek a šalotku a společně orestujte.
Přidejte nakrájená rajčata, osolte, opepřete a zalijte vínem. Do vroucí omáčky pak vložte mušle, nasekanou petrželku a začněte míchat.
Pánev přiklopte pokličkou a nechte slávky asi pět minut zvolna vařit. Jakmile se skořápky otevřou, jsou mušle hotové.
Pokud se tekutina skoro vyvařila, můžete ještě přilít bílé víno, vodu nebo vývar.
Mušle servírujte na hlubokém talíři posypané nasekanou bazalkou.
Mušle, které se při vaření neotevřely, vyhoďte a rozhodně je nejezte.
Líbil se vám recept Slávky se šalotkou a rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.