1/0
Pečený medový salát z dýně a pastináku vás svou nevšední kombinací chutí příjemně překvapí. Příprava je velmi jednoduchá, nezabere vám tedy ani mnoho času.
Na dresink si prošlehejte ocet, hořčici, olej, sůl, pepř a cukr.
Dýni a pastinák očistěte a nakrájejte na větší kusy. Dejte do pekáče, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte natrhaný tymián a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Během pečení obracejte.
Opečenou zeleninu vyndejte z trouby, pokapejte medem a nahoru nasypejte natrhanou ciabattu a slunečnicová semínka. Pekáč se zeleninou vraťte zpátky do trouby a pečte ještě asi 5 minut, dokud se ciabatta neopeče.
Špenátové lístky důkladně vyperte, vyskládejte na talíř a naskládejte na ně opečenou směs.
Nakonec pokapejte dresinkem a můžete podávat.
Líbil se vám recept Pečený medový salát? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.