1/0
Pečená hovězí žebra v pikantní marinádě jsou naprosto vynikajícím pokrmem, kterým zaručeně uspokojíte i ty nejnáročnější strávníky. Jako příloha se perfektně hodí například čerstvý chléb, houskový knedlík nebo opečené brambory.
Smíchejte sweet chilli omáčku s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, medem a nastrouhaným zázvorem v pikantní marinádu.
Masitá hovězí žebra pečlivě omyjte a vložte do hrnce.
Z vody, cukru, soli, divokého koření a octa si připravte sladkokyselý lák, kterým žebra zalijete, aby byla potopená. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli, nakrájenou papričku a přiveďte k varu. Vařte cca 2 hodiny doměkka.
Uvařená žebra vyjměte, nechte zchladnout a potřete připravenou marinádou.
Žebra pečte v předehřáté troubě na cca 170 °C přibližně 20 minut.
Do marinády můžete ještě pro zvýraznění chuti přidat lžíci hrubozrnné hořčice.
Líbil se vám recept Hovězí žebra? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.