1/0
Rebarborový koláč je velmi šťavnatý, vláčný a v kombinaci s drobenkou vskutku neodolatelný. Rebarbora neboli reveň je rostlina, jejíž řapíky s lehce pikantní, nakyslou chutí a růžovou barvou se využívají jako zelenina. Pusťte se s námi do přípravy tohoto moučníku, není to vůbec nic složitého.
Mouku, cukr a prášek do pečiva pečlivě smíchejte, přidejte bílý jogurt a nakonec rozšlehané vejce. Vše důkladně promíchejte a nalijte do máslem vymazané formy nebo na plech.
Poklaďte na kousky nakrájenou rebarborou a posypejte drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě na 175 °C cca 30 minut.
Smíchejte studené máslo s cukrem a moukou dohromady a vidličkou nebo rukama vypracujte sypkou drobenku.
Líbil se vám recept Rebarborový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.