1/0
Veganské tiramisu je lahodný dezert vyrobený ze sójových produktů. Nejdříve je třeba upéct plát těsta a poté jej navrstvit na sebe spolu s krémem. Na tomhle výborném moučníku zaručeně pochutnáte.
Nejdříve smíchejte mouku, cukr, sůl, škrob a jedlou sodu. Přidejte slunečnicový olej a důkladně promíchejte.
Za stálého míchání postupně přilévejte sójové mléko, dokud se těsto nespojí. Ke konci přilijte lžičku vanilkového extraktu.
Připravené těsto vlijte na plech a pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut.
Smíchejte sójový jogurt spolu se sójovou smetanou, vznikne tím krém na tiramisu.
Upečené a vychladlé těsto rozkrojte na 4 díly. První díl vložte třeba do vyššího plechu nebo dlouhé misky a polijte kávou tak, aby se káva dostatečně nasákla.
Na první díl těsta rozetřete čtvrtinu krému. Na krém položte další vrstvu těsta a opakujte celý postup. Nahoru dejte poslední vrstvu krému a uhlaďte.
Připravené tiramisu dejte na 2–3 hodiny do chladničky, nejlépe však přes noc. Před podáváním tiramisu ještě posypte kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Líbil se vám recept Veganské tiramisu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.