1/0
Melounové gazpacho s feferonkou a fetou se servíruje jako studená polévka. Tento pokrm pocházející ze Španělska je ideální především v horkých letních dnech a skvěle se doplňuje s opečenými plátky francouzské bagety.
Vodní, cukrové melouny a cantaloupe rozpulte, odstraňte semínka a vykrájejte dužinu.
Salátové okurky oloupejte a nakrájejte na kostky. Chilli papričku a červenou papriku zbavte semínek a pak pokrájejte na kousky.
Tyčovým mixérem rozmixujte zeleninu spolu s nakrájenou cibulí, rajčatovou šťávou, olivovým olejem a octem. Mixujte dohladka a poté přepasírujte přes cedník.
Osolte, opepřete a dejte do chladničky asi na jednu hodinu.
Studenou melounovou polévku při servírování ještě pokapejte olivovým olejem, ozdobte nakrájenou fetou a olivami.
Líbil se vám recept Melounové gazpacho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.