1/0
Sladká skořicová srdíčka se skvěle hodí jako netradiční snídaně s nádechem romantiky. Jejich příprava nezabere příliš mnoho času a výsledek je naprosto luxusní.
Mléko ohřejte tak, aby bylo vlažné, dejte do něj lžíci cukru a dobře promíchejte. Do oslazeného mléka nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek (na povrchu se budou dělat bublinky).
Do mísy dejte mouku, přidejte cukr, špetku soli, Heru a vejce. Nakonec přidejte kvásek a vše důkladně zpracujte do pevného těsta, které nechte v míse pod utěrkou kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).
Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte na plát široký alespoň 25 cm. Z něj vykrojte pásy široké podle toho, jak vysoká chcete srdíčka mít (nezapomeňte na to, že v troubě při pečení těsto ještě zvětší svůj objem).
Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. V misce smíchejte cukr, Heru, skořici a vyšlehejte metličkou dohladka.
Pásky potřete skořicovou směsí a stočte z obou stran proti sobě. Šneci se musí potkat v polovině těsta, prsty pak vytvarujte špičku srdíčka.
Dejte do trouby péct na 180 °C 20 minut.
Líbil se vám recept Skořicová srdíčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.