1/0
Nadýchané sněhové pusinky, kterými zaručeně zabodujete nejen na Valentýna, se vám budou doslova rozplývat na jazyku. Jsou křehoučké na povrchu a uvnitř krásně vláčné, vonící po malinách. Na přípravu nejsou vůbec náročné, mohou se do nich tedy pustit i začátečníci.
Do mísy dejte bílky a vyšlehejte je společně s cukrem do tuha.
Maliny rozmixujte nebo rozmačkejte a přepasírujte přes sítko do hmoty cukru s bílkem.
Postupně do obarvené hmoty přidávejte cukr, vanilkový extrakt, škrob a ocet a šlehejte dalších pár minut, dokud se vše dokonale nespojí.
Troubu si předehřejte na 150 °C a plech vyložte pečicím papírem. Na ten nanášejte pomocí cukrářského sáčku pusinky. Mezi jednotlivými kousky dělejte velké mezery, protože při pečení zvětší svůj objem.
Troubu stáhněte na 140 °C a dejte pusinky péct na 40 minut. Poté troubu vypněte, otevřete a pusinky v ní nechte „dojít“ dalších 10 minut.
Vychladlé pusinky by měly být krásně křupavé na povrchu a uvnitř vláčné a měkké.
Pokud se vám nepodařilo sehnat čerstvé maliny, můžete je nahradit potravinářským barvivem.
Líbil se vám recept Valentýnské sněhové pusinky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.