1/0
Pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě jsou vynikající, mírně pikantní dobrota, která rozhodně stojí za vyzkoušení. V létě navíc kuřecí stehna můžete připravit na zahradním grilu a vykouzlit tak úžasně křupavou dobrotu. Servírujte nejlépe s pečenými bramborami a jarní cibulkou.
Kuřecí stehna nařízněte ostrým nožem podélně kolem kosti z obou stran, abyste odhalili kost a mohli tak maso rozprostřít. Odsekněte spodní kloub, ostatní kosti však nevydělávejte a nechejte je jako součást steaku.
V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, med, nasekaný tymián a na drobné kousky nakrájený zázvor.
Půlkou takto připravené marinády přelijte stehna, která jste si ještě důkladně osolili a opepřili, a nechejte je asi 2 hodiny marinovat v chladu.
Stehna zprudka opečte na pánvi z obou stran. Pak dopékejte v troubě na 170 °C asi 20 minut. Připravená stehna také můžete ogrilovat na venkovním grilu.
Zbylou marinádu krátce povařte na sporáku, stáhněte a nechte v ní rozpustit máslo. Připravenou omáčkou přelijte upečená stehna a dejte je ještě 5 minut zapéct.
Líbil se vám recept Pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.