1/0
Italské hříbkové rizoto je na přípravu velmi jednoduché a navíc skvěle chutná. Dopřát si ho můžete například jako rychlý, zdravý oběd nebo večeři. Jsme přesvědčeni o tom, že si ho zamilujete.
V hrnci rozehřejte olivový olej a 1 lžíci másla, přidejte jemně nasekanou cibuli a česnek a lehce orestujte.
Potom přidejte syrovou rýži a zvyšte teplotu. Rýži smažte za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná. Přilijte bílé víno a za stálého míchání ho nechte odpařit.
Když se veškeré víno vsákne do rýže, přidejte naběračku horkého vývaru a pokrájené houby (můžete je předtím krátce orestovat na olivovém oleji), ztlumte teplotu, osolte a opepřete.
Za stálého míchání nechte vývar opět vsáknout a vyvařit. Poté přidejte další naběračku a takto postupujte až do chvíle, dokud nespotřebujete vývar a dokud není rýže měkká na skus.
Hotové rizoto odstavte ze sporáku, vmíchejte zbylé máslo, a polovinu nastrouhaného parmazánu. Důkladně promíchejte a nechte asi 2 minuty pod pokličkou dojít. Podle chuti dosolte, nebo můžete pokapat citronovou šťávou.
Podávejte sypané zbylým strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.
Líbil se vám recept Hříbkové rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.