Hříbkové rizoto

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
23. února 2023
Hříbkové rizoto servírované v pánvi. Lamart.cz

Italské hříbkové rizoto je na přípravu velmi jednoduché a navíc skvěle chutná. Dopřát si ho můžete například jako rychlý, zdravý oběd nebo večeři. Jsme přesvědčeni o tom, že si ho zamilujete.

Recept hříbkové rizoto vás vyjde na 24 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    V hrnci rozehřejte olivový olej a 1 lžíci másla, přidejte jemně nasekanou cibuli a česnek a lehce orestujte.

  • 2

    Potom přidejte syrovou rýži a zvyšte teplotu. Rýži smažte za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná. Přilijte bílé víno a za stálého míchání ho nechte odpařit.

  • 3

    Když se veškeré víno vsákne do rýže, přidejte naběračku horkého vývaru a pokrájené houby (můžete je předtím krátce orestovat na olivovém oleji), ztlumte teplotu, osolte a opepřete.

  • 4

    Za stálého míchání nechte vývar opět vsáknout a vyvařit. Poté přidejte další naběračku a takto postupujte až do chvíle, dokud nespotřebujete vývar a dokud není rýže měkká na skus.

  • 5

    Hotové rizoto odstavte ze sporáku, vmíchejte zbylé máslo, a polovinu nastrouhaného parmazánu. Důkladně promíchejte a nechte asi 2 minuty pod pokličkou dojít. Podle chuti dosolte, nebo můžete pokapat citronovou šťávou.

  • 6

    Podávejte sypané zbylým strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.

Líbil se vám recept Hříbkové rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.