Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou je výtečným tipem na nevšední oběd. Vyzkoušejte tento zajímavý, chutný recept. Stačí jen namarinovat kotlety do láku a pak je ogrilovat.
Vepřové kotlety s kostí opláchněte vodou, osušte a vyskládejte do marinovací misky.
Ve větší míse smíchejte sůl, pepř, cukr, hřebíček, nové koření, skořici, bobkový list. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, olej a zalijte 500 ml teplé vody. Důkladně promíchejte, aby se cukr a sůl rozpustily.
Připravený lák nalijte na kotlety a nechte 2–4 hodiny marinovat, nejlépe přes noc. Občas kotlety v láku obraťte.
Kotlety vytáhněte z láku, nechte je okapat a potřete olejem.
Pečte na rozpálené pánvi (nebo na venkovním grilu) z každé strany 4–7 minut, dokud nejsou řádně propečené.
Před podáváním je nechte ještě 3 minuty odpočívat v teple přikryté alobalem.
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky.
V misce smíchejte majonézu, bílý jogurt a zakysanou smetanu. Přidejte lžíci hrubozrnné hořčice, nasekané kapary a olivový olej.
Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec smíchejte s nakrájenými kedlubnami a přimíchejte naklíčenou řeřichu.
Při marinování můžete vyzkoušet přidat do láku jednoho panáka kvalitního bourbonu nebo whisky.
Líbil se vám recept Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.