1/0
Králičí paštika s mandlemi je vynikající delikatesa, kterou si nejlépe vychutnáte spolu s dokřupava opečenou bagetkou nebo s čerstvým chlebem. Příprava je navíc snadnější, než by se mohlo na první pohled zdát.
Králičí stehna rozdělte na kusy, osolte, opepřete a vložte do pekáče. Přidejte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, půlku másla a podlijte trochou vývaru.
Vše dejte do trouby a pečte pod poklicí nebo přikryté alobalem doměkka. Ke konci pečení přidejte bílé víno a nechte dojít.
Měkké maso vyjměte, oberte od kostí a nechte vychladit.
Veškeré maso včetně výpeku, anglické slaniny a jater semelte najemno. K semletému masu přidejte zbylé změklé máslo, smetanu a zázvor. Podle chuti osolte, opepřete a lehce vmíchejte plátky mandlí.
Hotovou směsí naplňte připravenou formu vyloženou potravinářskou folií. Poté formu ještě přikryjte alobalem.
Formu vložte do nádoby s vodou a pečte v předehřáté troubě na 150 °C tak 30 minut. Poté teplotu snižte na 90 °C a dopečte dalších cca 30 minut.
Hotovou paštiku vyjměte z trouby a dejte nejlépe přes noc vychladit.
Pro aromatičtější chuť můžete přidat malého „panáčka“ kvalitního koňaku.
Líbil se vám recept Králičí paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.