1/0
Na jehněčím kolínku dušeném na zelenině a červeném víně si zajisté pochutnáte. Příprava se může zdát na první pohled trochu náročnější, ale věřte, že vše krásně zvládnete. S tímto pokrmem zajisté potěšíte i ty nejnáročnější strávníky.
Bazalku nasekejte najemno a smíchejte s olivovým olejem. Takto připravenou směsí potřete očištěná jehněčí kolínka, která ještě před tím protkněte stroužky česneku, osolte, opepřete, naskládejte do misky a nechte přes noc odpočinout.
V kastrolu rozpusťte sádlo a zprudka na něm opečte jehněčí kolínka. Poté je vyjměte a na výpek nasypte nastrouhanou nebo na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli.
Vše orestujte dozlatova a zalijte vínem. Nechte lehce odvařit, přidejte drcená rajčata, tymián a zalijte vývarem.
Do takto připraveného základu vložte orestovaná kolínka a duste pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud nejsou měkká.
Hotová kolínka vyjměte, do základu přilijte trochu vývaru, zavařte a dochuťte solí, pepřem a trochou cukru. Můžete dle chuti ještě přidat víno.
K tymiánu můžete ještě přidat i snítku rozmarýnu – základ bude poté voňavější.
Líbil se vám recept Jehněčí kolínko? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.