1/0
Tuhle chutnou dančí plec se smetanovou omáčkou si zamilujete. Na zvěřinovou roládu můžete použít klidně i maso z krku, které je prorostlejší a šťavnatější. Pokud máte rádi více voňavější omáčku, přidejte k tymiánu i rozmarýn.
Mrkev, petržel, celer očistěte a nakrájejte na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na oleji si orestujte kořenovou zeleninu dozlatova. Pak přidejte cibuli a vše orestujte dohněda.
Přidejte plnotučnou hořčici a důkladně zarestujte. Pak zastříkněte vínem a jablečným nebo obyčejným octem a nechejte vařit. Zalijte vývarem, přidejte koření a čerstvé bylinky a vše povařte.
Dančí plec rozložte a případně prokrájejte na tenčí plát. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a přidejte natrhaný čerstvý tymián. Na maso položte tenké plátky anglické slaniny a zaviňte jako roládu.
Roládu svažte provázkem a osolte, opepřete ji. Pak ji opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Opečené maso vložte do základu a duste doměkka.
Měkké maso vyjměte, základ zahustěte moukou rozmíchanou v mléce, dochuťte solí, cukrem a případně octem. Přilijte smetanu, přidejte máslo a přes cedník propasírujte, abyste do omáčky dostali i rozvařenou zeleninu.
Do hotové omáčky přimíchejte nastrouhanou citronovou kůru a roztavený, na kostičky nakrájený špek. Nakonec ještě společně provařte.
Líbil se vám recept Dančí plec se smetanovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.