1/0
Roládu z jehněčí plece plněnou listovým špenátem si zamilujete na první ochutnání. Má vynikající, šťavnatou chuť, která dostane i ty nejnáročnější strávníky. Příprava je lehce náročnější, ale vynaložené úsilí bude rozhodně stát za to.
Jehněčí plec rozložte, očistěte od přebytečných blan a tuku a rozkrojte ji tak, aby se z ní dala srolovat roláda. Rozložené maso naklepejte, osolte, opepřete a posypte natrhaným tymiánem.
Na tenké plátky nakrájenou anglickou slaninu poskládejte na roládu a na slaninu rozložte orestovaný listový špenát, do kterého při restování přidejte česnek a osolte ho. Roládu zabalte a zamotejte provázkem.
Cibuli nakrájejte na plátky, vložte do pekáče a položte na ni zabalenou roládu. Přidejte na kostičky nakrájený špek, podlijte vývarem a pečte přiklopené poklicí nebo alobalem na 160 °C cca 1 hodinu. Před koncem pečení roládu odklopte a dopečte tak, aby získala hezkou barvu.
Roládu vyjměte, cibuli orestujte do hněda, zaprašte moukou, zarestujte a zalijte vývarem.
Nechte provařit, dochuťte solí, pepřem a případně i špetkou cukru. Poté přeceďte přes cedník, zjemněte lžící másla a můžete podávat.
Líbil se vám recept Roláda z jehněčí plece? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.