1/0
Bramborovo-houbové lasagne pečené se sýrem typu čedar jsou vynikajícím obědem nebo večeří. V houbařské sezóně můžete do lasagní použít vlastnoručně nasbírané pravé hřiby místo žampionů.
Nejdříve brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky tenké asi 2 milimetry.
Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Nakrájené brambory dáme do vroucího mléka se smetanou a za stálého míchání vaříme 6 minut. Po uvaření by brambory měly být trochu slané.
Žampiony a hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na větší kusy. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a houby orestujeme. Houby nesmí být orestované do hněda. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Zapékací formu vyložíme pečicím papírem. Na dno dáme vrstvu brambor, poté vrstvu orestovaných hub. Přidáme sýr čedar (nebo ementál, parmazán) a opět vrstvu brambor, kterou zalijeme smetanou a mlékem, které vám zbyly v hrnci při vaření brambor.
Troubu rozehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut.
Líbil se vám recept Bramborovo-houbové lasagne? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.