1/0
Grilovaný filet z amura s červenou řepou, česnekem a tymiánem je skvěle vyladěný pokrm, na kterém si zajisté pochutnáte. Příprava je velmi jednoduchá, mohou se do ní tedy zapojit i naprostí začátečníci a vykouzlit tak vynikající, lahodný pokrm pro celou rodinu.
Červenou řepu důkladně opláchněte a kartáčkem zbavte nečistot. Řepy zabalte po jedné do alobalu, přidejte olivový olej, hrubou mořskou sůl, snítku tymiánu a pečte v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny doměkka.
Upečenou řepu vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Na olivovém oleji orestujte nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidejte natrhaný tymián a červenou řepu. Osolte, opepřete, zakápněte medem a společně orestujte. Podávejte jako přílohu k opečené rybě.
Filet amura potřete olivovým olejem, opepřete barevným pepřem z mlýnku, lehce pokapejte citronovou šťávou a pečte na pánvi z každé strany cca 3–4 minuty.
Hotovou rybu servírujte položenou na restované řepě a osolte až na talíři.
Líbil se vám recept Grilovaný filet z amura? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.