1/0
Brambory Louisiane obalené v majonéze s utřeným česnekem si snadno připravíte v troubě. K dochucení se pak skvěle hodí sýr s modrou, případně zelenou plísní.
Malé brambory omyjte, osušte, dejte do pekáče a upečte doměkka. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
Brambory nechejte vychladnout a pak je podélně rozřízněte. Brambory trošku osolte, opepřete a opatrně zamíchejte.
Do misky dejte majonézu a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr s modrou plísní, nahrubo nakrájenou zelenou část jarní cibulky a utřený česnek. Vše dobře zamíchejte a přidejte k bramborám.
V sezóně medvědího česneku ho můžete vyzkoušet dát do brambor místo klasického česneku.
Líbil se vám recept Brambory Louisiane? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.