1/0
Hruškový závin s rozinkami a vlašskými ořechy je křehký, lehoučký, nadýchaný a krásně vám provoní celou kuchyni. Jeho chuť je naprosto luxusní a skvěle se hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert k odpolední kávě. Na přípravu není náročný, a tak se do něj mohou směle pustit i začínající kuchaři.
Listové těsto rozválejte na tenký plát do tvaru obdélníku. Posypejte strouhankou, na ni dejte nastrouhané nebo na kostičky nakrájené hrušky ochucené cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí. Nahoru pak nasypejte drcené ořechy a rozinky.
Boční okraje těsta přehněte dovnitř a zaviňte do roličky.
Závin přendejte na pečicí papír a položte na plech. Na několika místech propíchněte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut na 180 °C, dokud těsto nezezlátne.
Hotový závin ozdobte čerstvou mátou a moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Hruškový závin? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.