1/0
Kukuřičná polévka je velmi jednoduchá a rychlá na přípravu. Má velmi lahodnou, smetanovou chuť, kterou si jistě zamilujete. Svou absolutní nenáročností se skvěle hodí i pro začínající kuchaře.
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno.
V hrnci rozpalte olej a cibuli v něm pomalu restujte, než začne zlátnout. Pak přilijte vývar a asi 10–15 minut cibuli duste.
Kukuřici přidejte k cibuli, přilijte mléko, vývar a přiveďte k varu. Vařte, než kukuřice změkne.
Pak polévku stáhněte, nechte trochu vychladnout, přelijte do mixéru a rozmixujte vše dohladka. Můžete ji také rozmixovat tyčovým mixérem.
Je-li polévka řídká, přihustěte ji kvalitní jíškou.
Polévku provařte, dle chuti osolte, opepřete a zjemněte smetanou a máslem.
Hotovou kukuřičnou polévku servírujte teplou a zdobte petrželkou nebo kousky kukuřice. Můžete ji posypat i sýrem.
Líbil se vám recept Kukuřičná polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.